Vorige

Vijf gemeenten geselecteerd als ambassadeurs ‘Speelse en natuurrijke schoolpleinen’

Tekst
Beeld
Shutterstock

Jantje Beton en IVN Natuureducatie hebben vijf gemeentes geselecteerd als voorbeeldgemeenten voor groenblauwe schoolpleinen. Deze gemeenten geven het goede voorbeeld aan de rest van Nederland. Het gaat om Arnhem, Rotterdam, Roermond, Tilburg en Zaanstad.

Alle vijf gemeenten mogen zich vanaf vandaag ambassadeursgemeente ‘Speelse en natuurrijke schoolpleinen’ noemen.  Dit betekent dat deze gemeenten hun aanpak breed gaan delen en zich inzetten om andere gemeenten te inspireren om ook met de schoolpleinen aan de slag te gaan.

De vijf gemeenten ontvangen elk een bijdrage van €50.000 van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om één of meerdere schoolpleinen in hun gemeente speelser en natuurrijker in te richten. 

Positieve impact

Projectleider Ian Mostert van IVN Natuureducatie: „Natuur op het schoolplein heeft een positieve impact op de kwaliteit van het onderwijs, de klimaatbestendigheid van de omgeving en biodiversiteit.” 

Projectleider Marlies Bouman van Jantje Beton vult aan: „Zo kan er in de pauze, tijdens de lestijd én na schooltijd meer gespeeld en bewogen worden in een natuurrijke omgeving. Dat is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster