Vorige

Nederlandse Tuinenstichting krijgt Raad van Advies

Tekst

De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) heeft sinds kort een Raad van Advies. De Raad kan het bestuur van de NTs gevraagd en ongevraagd adviseren over de strategie, het beleid en de uitvoering van het beleid.


NTs-voorzitter Kees Lever en NTs-bestuurslid Robertien Aberson overhandigen de onlangs verschenen Open Tuinen Gids aan de leden van de Raad van Advies. Vlnr: Kees Lever, Robert Kees Henry, Benno Strootman, Elspeth Diederix, Hanneke Ronnes en Robertien Aberson. Niet op de foto: Wim Pijbes.

In de raad zitten enkele opvallende namen. Zo zit kunsthistoricus en voormalig directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes in de raad. Tegenwoordig is Pijbes directeur van Stichting Droom en Daad Rotterdam die zich inzet voor groen in de stad. Ook presenteerde hij een tv-programma, Panorama Pijbes, over de tuin in de schilderkunst.

Er zitten twee hoveniers in de raad. Elspeth Diederix is beeldend kunstenaar/fotograaf en hovenier. Robert Kees Henry is eveneens hovenier en directeur-eigenaar van de Groengroep te Boskoop.

Rijksadviseur

De raad wordt gecompleteerd door cultuurhistoricus Hanneke Ronnes, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, met de bijzondere leerstoel Historische buitenplaatsen en landgoederen, en aan de Universiteit van Amsterdam. Berno Strootman is landschapsarchitect en directeur-eigenaar van Strootman Landschapsarchitecten. Hij was van 2016 tot 2020 Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving.

De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) zet zich in voor historisch en hedendaags groen erfgoed. Hiernaast bevordert zij de aanleg en ontwikkeling van nieuwe tuinen en parken: het groen erfgoed van de toekomst.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster