Vorige

Niek Jan van Kesteren nieuwe voorzitter Royal Anthos

Beeld
Royal Anthos

Niek Jan van Kesteren wordt de nieuwe voorzitter van brancheorganisatie Royal Anthos. Hij volgt Henk Westerhof op, die op 1 juli met pensioen gaat. Van Kesteren was onder andere actief voor VNW-NCW en MKB Nederland. Door een nieuwe organisatiestructuur van Anthos wordt zijn rol anders dan die van zijn voorganger Westerhof.

Van Kesteren gaat vanaf 1 juli als onafhankelijk voorzitter een aantal dagen per maand voor Anthos aan de slag. Hij wordt sparringpartner voor de directie op strategische onderwerpen en zal vergaderingen voorzitten. Eerder dit jaar nam de nieuwe algemeen directeur Mark-Jan Terwindt al de uitvoerende taken van Westerhof over.

Van Kesteren gaf tijdens de ledenvergadering op 22 juni aan te willen werken volgens duidelijke doelstellingen en riep de leden op vooral contact met hem op te nemen om aan te geven wat bij ze speelt. Ook gaat hij de leden actief benaderen. „Ik hou van resultaten en niet van teveel praten”, aldus Van Kesteren, die de aanwezigen bedankte voor het in hem gestelde vertrouwen.

Ervaring

Van Kesteren heeft volgens Anthos veel politieke ervaring en is goed bekend met de wereld van brancheorganisaties. Het grootste deel van zijn werkzame leven was hij actief voor VNO-NCW en MKB Nederland, eerst als directeur Sociale Zaken en van 1999 tot 2016 als algemeen directeur. Van 2015 tot 13 juni 2023 was hij voor het CDA lid van de Eerste Kamer. Daarnaast is Van Kesteren voorzitter van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, lid van de Raad van Commissarissen van de sportbond KNVB, adviseur van PlantNet International en van visserijbedrijf Parlevliet en Van der Plas. Ook is hij erevoorzitter van voetbalclub FC Rijnvogels uit Katwijk.

In De Boomkwekerij 10 kon u eerder een afscheidsinterview met Henk Westerhof lezen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster