Vorige

Nieuw emissie-onderzoek voor hoge boomkwekerijgewassen

Beeld
Shutterstock

Wageningen University & Research gaat een voorstel uitwerken voor nieuw emissie-onderzoek in hoge boomkwekerijgewassen op initiatief van de LTO vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

Sinds afgelopen najaar zit de LTO vakgroep aan tafel met WUR, de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) en het College voor de toelating van de gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) om samen te kijken hoe meer driftreducerende technieken beschikbaar kunnen komen voor bespuiting in hoge boomkwekerijgewassen.

Voor de erkenning van driftreducerende technieken is emissie-onderzoek in de sector nodig. Driftgegevens uit de boomkwekerij zijn echter beperkt. In het verleden is zo’n onderzoek alleen uitgevoerd met een experimentele mastspuit, en alleen in hoge laanbomen.

„Terwijl er op de lijst met driftreducerende technieken wel diverse op- en zijwaartse spuittechnieken staan voor toepassing in andere sectoren, zoals de fruitteelt”, vertelt Arno Engels, coördinator innovatiekringen. „Deze technieken kunnen ook voor de boomkwekerij kansen bieden, maar dan moet er wel een vertaalslag worden gemaakt.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster