Vorige

Nieuw Test- en Innovatiecentrum Soiltech

Beeld
Soiltech

Soiltech, producent van vloeibare bladvoedingsproducten en biostimulanten, bouwt een nieuw Test- en Innovatiecentrum. Met de bouw van eigen kassen en testruimte, hoeven ze geen locatie meer te huren.

Het nieuwe gebouw is 30 bij 20 meter en is deels kas en deels testruimte. De nieuwbouw kost ongeveer een miljoen en wordt gebouwd op de huidige hoofdlocatie in Biezenmortel. Met de bouw van een eigen testruimte wil Soiltech haar positie in de plantaardige landbouw verder verstevigen.

Al sinds 2016 voert Soiltech jaarrond gewasproeven uit, tot op heden was dit in een gehuurde proefkas in Limburg. Om nog betere testen uit te kunnen voeren wordt de nieuwe eigen proefkas van enkele high-tech installaties voorzien. Zo zorgen bijvoorbeeld scherminstallaties en een speciale klimaatregeling er voor dat de condities volledig kunnen  worden gesimuleerd zoals die in de praktijk in het veld (kunnen) voorkomen. Daarmee kan Soiltech  voorspellen wat  de producten in de praktijk doen.  Ook de extreme weercondities waarmee de akker- en tuinbouw steeds meer te maken krijgen als gevolg van de klimaatverandering kunnen worden nagebootst.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster