Vorige

Nieuwe opzet nieuwighedenkeuring Plantarium|Groen-Direkt

Beeld
Plantarium|Groen-Direkt


In de nieuwe opzet zijn er drie categorieën waarin planten worden gekeurd: Beste marktintroductie, Beste KVBC Nieuwigheid en Bezoekersfavoriet.

Na aanmelding doen alle inzendingen automatisch mee aan de keuring voor de Beste marktintroductie, aanvullend kan worden gekozen om mee te dingen naar Beste KVBC Nieuwigheid. Voor de Bezoekersfavoriet worden vanuit de aanmeldingen door de beursorganisatie planten genomineerd.

Beste marktintroductie

Voor de categorie Beste marktintroductie kunnen planten en/of concepten worden aangemeld. Denk hierbij aan nieuwe marketingconcepten, planten in een biologisch afbreekbare pot, uniek POS materiaal, of een product dat op de markt echt nieuw is. Bij het keuren in deze categorie wordt door de bril van de handel naar de plant/het concept gekeken en zijn punten als houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en passend bij actuele marktbehoefte belangrijk.

De jury bestaat uit: Luc De Bruyne (juryvoorzitter), Impact Creator bij ympa en Co-founder van The Green Community (België), Harald van Meurs (AllGreen), Gilles Cailleau, (VillaVerde), Erwin Meier (Meier Garten Center), Peter Paul Kleinbussink (Intratuin Nederland), Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland).


Beste KVBC Nieuwigheid

Nieuwe cultivars kunnen aanvullend voor de categorie Beste KVBC nieuwigheid worden aangemeld. Een KVBC-jury beoordeelt de planten op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur en vorm van de plant. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering.

Bezoekersfavoriet

Dit is een beoordeling door de bezoekers van de beurs. De beursorganisatie nomineert uit de aanmeldingen voor Beste marktintroductie 10 tot 15 planten om aan deze verkiezing mee te doen. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen door een groene bal bij hun favoriet te leggen.

Aanmelding en bekendmaking

Aanmelden gaat via de website van Plantarium|Groen-Direkt en kan tot en met 5 augustus. De bekendmaking van de Beste marktintroductie en de Beste KVBC Nieuwigheid vindt plaats tijdens de opening van de beurs op woensdag 24 augustus om 9 uur. De Bezoekersfavoriet wordt aan het einde van de beurs op donderdag 25 augustus om 16 uur bekend gemaakt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster