Vorige

Nieuwe training voor Data Inspecteur Bomen

Beeld
IPC Groene Ruimte

Norminstituut Bomen en IPC Groene Ruimte hebben officieel hun samenwerking bekrachtigd. Deze markeert het begin van een nieuwe training en certificering voor Data Inspecteur Bomen (DIB) bij IPC Groene Ruimte, die half november in Arnhem van start zal gaan. De handtekening die het samenwerkingsverband bezegelde, werd op de Vakbeurs Openbare Ruimte gezet.

De Data Inspecteur Bomen (DIB) vervult een cruciale rol als schakel tussen besluitvormers en de actuele situatie in het veld. Het behalen van het DIB-certificaat bevestigt dat de benodigde kennis en vaardigheden aanwezig zijn om boomveiligheid te controleren, basisgegevens en onderhoudsstaat te registreren en advies te geven. Deze competenties worden onderwezen volgens de methodiek uiteengezet in het Handboek Bomen 2022 van het Norminstituut Bomen.

Het belang van gegevens over stads- en laanbomen groeit gestaag. Accurate boomgegevens stellen boombeheerders in staat weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot het bomenbestand in hun gemeente, of het nu gaat om collectieve beheermaatregelen of individuele boombeoordelingen. Jannes Hoppenbrouwer, trainer van de DIB- training bij IPC Groene Ruimte: „De boombeheerder weet waar vanwege veiligheid of onderhoud snoei- of velmaatregelen getroffen moeten worden. Ook  krijgt de beheerder inzicht in de verdeling van boomsoorten. Met deze informatie kan goed worden aangestuurd op soortvariatie binnen het bomenbestand.”

Hybride programma

De opleiding is opgezet als een hybride programma, waarbij zelfstudie via een elektronische leeromgeving wordt gecombineerd met fysieke lessen bij IPC Groene Ruimte. De zelfstudie dient voornamelijk als voorbereiding op de klassikale sessies, waardoor deelnemers reeds over de nodige basiskennis beschikken voordat ze aan de praktijkgerichte lessen beginnen.

Marc Meijer, directeur Norminstituut Bomen (links) en Johan van Apeldoorn, directeur IPC Groene Ruimte, bezegelen de samenwerking.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster