Vorige

Nieuwighedenkeuring Plantarium|Groen-Direkt ook in juni

Beeld
Plantarium|Groen-Direkt

Naast de Nieuwighedenkeuring van KVBC tijdens Plantarium|Groen-Direkt in augustus en februari is er nu ook een nieuwighedenkeuring tijdens de Zomerdagen van Groen-Direkt. Door de samenwerking van de KVBC met de beursorganisatie hebben veredelaars en kwekers de mogelijkheid om planten op een voor de planten optimaal moment te laten keuren waarbij de inzenders gelijk in de gelegenheid zijn om de planten bij een groter publiek te introduceren.

„Na de najaarseditie van 2022 hebben we met verschillende partijen gesproken over het organiseren van de nieuwighedenkeuringen tijdens de beurzen van Plantarium|Groen-Direkt. Toen kwam naar voren dat een extra keuring door de KVBC in juni als de planten qua groei en bloei op hun mooist zijn. Door de combinatie te zoeken met de Zomerdagen van Groen-Direkt, hebben we een mooi podium om de inzendingen te presenteren. De internationale tuinplanteninkopers brengen immers een bezoek aan deze beurs, en dat is een mooi publiek om je nieuwigheid aan te presenteren”, aldus beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf.

Bedrijven worden opgeroepen om hun nieuwe product aan te melden voor keuring Beste KVBC Nieuwigheid op 12 en 13 juni 2023. De onafhankelijke, deskundige KVBC-jury beoordeelt de planten visueel op sierwaarde, vernieuwende karakter, plantgezondheid en gebruiksmogelijkheden. De keuring in juni is opengesteld voor bedrijven die nieuwe soorten en cultivars onder de aandacht willen brengen. Meer informatie over inschrijven is te vinden op de site van de beursorganisatie.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster