Vorige

NK Tegelwippen in eindfase: al 2 miljoen tegels gewipt

Beeld
Iamkat

De teller van het NK Tegelwippen, dat op 31 oktober wordt beslist, staat op ruim 2 miljoen gewipte tegels. Dat zijn zo’n 600.000 tegels meer dan vorig jaar. Koplopers zijn nu Arnhem, Gouda en Reusel-De Mierden.

Dit jaar doen ruim 170 Nederlandse gemeenten mee met het NK Tegelwippen. Daarnaast raakte dit jaar ook Vlaanderen in de ban van het kampioenschap, waar inmiddels 1 miljoen tegels zijn gewipt. Nederlandse koplopers in de drie klassementen zijn Arnhem, Gouda en Reusel-De Mierden. Dit is op basis van het aantal inwoners per gemeente. De gemeente die tot nu toe in totaal de meeste tegels heeft gewipt is Arnhem. Op 16 november worden de winnaars in drie klassementen bekendgemaakt.

„Het is een wedstrijd met een knipoog waarin we mensen serieus uitdagen om aan de slag te gaan met vergroening van hun tuinen, straten en pleinen”, zegt mede-initiatiefnemer Remco Moen Marcar van creatief bureau Frank Lee. „Door tegels te verruilen voor planten, verkoel je je tuin, houdt de grond meer water vast en help je de bijen en vlinders. Dat is hard nodig.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster