Vorige

NL Greenlabel en Stainable geven inzicht in klimaatrisico’s

Beeld
Shutterstock

NL Greenlabel en Stainable werken sinds kort samen om bedrijven inzicht te geven in klimaatrisico’s. Deze data kan worden gebruikt in rapportages zoals de Duurzaamheidsparagraaf 2.0 die sinds februari verplicht is bij taxaties van zakelijk vastgoed.

Natuurinclusief bouwen en strategisch groen zorgen ervoor dat de woon- en werkomgeving gezonder wordt en op natuurlijke wijze beschermt tegen hittestress en wateroverlast. Het inzichtelijk maken van klimaatrisico’s wordt steeds belangrijker omdat dit past in wettelijk verplicht rapportages. Daarbij stellen banken steeds strengere voorwaarden aan de financiering van vastgoed.

Vereenvoudigen

De Europese wetgeving zorgt voor steeds zwaardere rapportageverplichtingen voor het bedrijfsleven. Stainable is een rapportagesyteem voor de vastgoed- en financiële sector. Het helpt organisaties met het structureren en vereenvoudigen van het datavergaringsproces. Ook levert het de vereiste rapportages in de verplichte EU-templates.

De nieuwe Duurzaamheidsparagraaf 2.0 is een gezamenlijke standaard van de Neddrlandse vereniging van banken, taxateurs, vakverenigingen en technology-providers. Srainable levert alle duurzaamheidsdata automatisch aan, waaronder klimaatrisico’s ide zijn gebaseerd op NL Greenlabel’s digital twins.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster