Vorige

NL Greenlabel luidt beursgong voor biodiversiteit

Beeld
NL Greenlabel

NL Greenlabel luidde maandag 13 november de beursgong van de Euronext Amsterdam en gaf daarmee symbolisch het startsein voor een manier van rapporteren waarbij duurzaamheid en biodiversiteit de norm wordt.

Wet- en regelgeving in Nederland en Europa vraagt om steeds uitgebreidere rapportages van bedrijven over milieu, maatschappij en ‘governance’. NL Greenlabel presenteert een integrale methodiek voor een natuurinclusieve leefomgeving. Zo nemen partners in de vastgoed- en financiële sector al concrete stappen op gebied van groen en biodiversiteit.

Gezondheid en klimaat

De methodiek helpt ontwikkelaars, beleggers en investeerders inzicht te krijgen in zaken als gezondheid en klimaat in relatie tot hun vastgoedinvesteringen. Zo is meer groen niet alleen goed voor biodiversiteit, maar ook voor gebruikers en bewoners.

Zo blijkt uit onderzoek dat woningen en bedrijfspanden in groene buurten gemiddeld een hogere WOZ-waarde hebben. Ook zorgen winkelstraten met veel groen tot een hogere omzet. NL Greenlabel onderzoekt daarom, samen met partners, mogelijke financieringen om objecten en de leefomgeving versneld te vergroenen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster