Vorige

NL Terreinlabel en NL Gebiedslabel op Milieulijst

Tekst

Het NL Terreinlabel en NL Gebiedslabel staan vanaf dit jaar beiden op de Milieulijst. Op deze lijst staan duurzame innovatieve bedrijfsmiddelen waarin ondernemers voordelig kunnen investeren.

Met de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) ontvangen ondernemers belastingvoordeel.

Het NL Gebiedslabel en NL Terreinlabel zijn opgenomen onder de codes ‘F5100 voorzieningen voor het versterken van de biodiversiteit’ en ‘F5105 natuurvriendelijke voorzieningen in de bebouwde kom’. Bij deze codes geldt dat investeringen voor de versterking van de gebiedseigen biodiversiteit in aanmerking komen.

Voorwaarde

Voorwaarde is dat een ecologisch bureau de gebiedseigen biodiversiteitsfactoren vaststelt of dat de maatregelen volgen uit een scan van het NL Gebiedslabel, NL Terreinlabel of BREEAM-NL Gebied van Dutch Green Building Council (DGBC).

Nl Greenlabel heeft samen met DGBC de intentie uitgesproken om in 2030 twee keer zo veel groene, biodiverse vierkante meters in de gebouwde omgeving gerealiseerd te hebben.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster