Vorige

Nog altijd oplichters actief in hovenierssector

Tekst
Beeld
Shutterstock

Wie scheurgras zegt, denkt onmiddellijk aan de klassieke sketch van Jacobsen en Van Es die met hun aanhangwagen tuinbezitters oplichten. Da’s lachen, maar minder leuk is dat er nog altijd beunhazen en oplichters bestaan die op deze manier de sector in een kwaad daglicht stellen.

Consumentenprogramma Radar besteedde deze week weer aandacht aan een dergelijk geval. Hoveniersbedrijf Van Harlingen uit Schiedam heeft diverse klanten gedupeerd die al meer dan een jaar wachten op de tuinman. Twee klanten die in het programma aan het woord komen, hebben aanbetalingen gedaan van respectievelijk €3.800 en €16.500.

Slecht weer

Na veel aandringen door Radar, reageert de hovenier uiteindelijk schriftelijk. Volgens Van Harlingen is de vertraging het gevolg van inflatie, personeelsverzuim en slecht weer. De website van het hoveniersbedrijf is inmiddels offline, de hovenier met de noorderzon vertrokken.

Twee jaar geleden besteedde het tv-programma Opgelicht al aandacht aan dergelijke praktijken door ‘hoveniers’. Helaas blijken klanten hier, ondanks waarschuwingen, nog steeds in te tuinen.

Geen branchevereniging

Bekijk hier de uitzending van Radar. Overigens wordt in de uitzending ten onrechte gemeld dat er geen branchevereniging voor ‘tuinmannen en -vrouwen’ bestaat. Koninklijke VHG heeft daarom onmiddellijk contact opgenomen met het tv-programma. Op de website van Radar staat nu een verwijzing naar VHG.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster