Vorige

Nominaties BovensteBeste Bermbeheerder 2022 bekend

Beeld
Maartje van der Veen

Voor de tweede keer organiseren de Vlinderstichting en stichting Groenkeur de verkiezing van BovensteBeste Bermbeheerder. Met dit initiatief willen de organisatoren bermbeheerders die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer in het zonnetje zetten. Uit de kandidaten die door het publiek genomineerd zijn, heeft de jury de vier meest aansprekende kandidaten geselecteerd.

De vier genomineerden zijn:

  • Frank Verhagen van de gemeente Eindhoven. Al meer dan vijftien jaar zet Verhagen zich in voor ecologisch bermbeheer. De Vlinderstichting laat weten dat er in Eindhoven, mede door Verhagen, een ecologisch netwerk is van extensief beheerde bermen. Hij heeft de aanzet hiervoor gegeven door gericht beheer.
  • Jaap Mekel van Mekelogisch Beheer. Mekel heeft al ruim dertig jaar ervaring met bermmaaibeheer en maaibeheer in het algemeen. Hij heeft zijn eigen concept ontwikkeld, genaamd Mekelogisch maaibeheer. Dit is maaibeheer gebaseerd op het nabootsen van natuurlijk beheer.
  • Martijn de Greef van de gemeente Gemert-Bakel. Deze gemeente zet zich sinds 1989 in voor ecologisch bermbeheer, waar gemeente ecoloog De Greef het voortouw in neemt. De Greef houdt zich bezig met het ecologisch beheer van bermen en meerdere grasveldjes in de gemeente.
  • Merlijn Hoftijzer van de gemeente Breda. Hoftijzer houdt zich al voor lange tijd bezig met ecologisch bermbeheer. Volgens de Vlinderstichting deelt hij zijn kennis en ervaring graag met collega groenbeheerders van de andere gemeenten van het Bijenlandschap West-Brabant.
Bovenstebeste bermbeheer
In 2020 is de gemeente Gouda met stadsecoloog André Kleinwee uitgeroepen tot BovensteBeste Bermbeheerder.

Stemmen BovensteBeste Bermbeheerder

Tot 1 juni 2022 is het mogelijk om via de website van de Vlinderstichting te stemmen op één van de vier genomineerden. Daarna wordt bekend gemaakt wie de gemeente Gouda met stadsecoloog André van Kleinwee opvolgt als BovensteBeste Bermbeheerder.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster