Vorige

Nominaties voor Gouden Klavertje Vier bekend

Beeld
Fedecom

Elektrisch en duurzaam zijn de belangrijkste trends in de ingezonden innovaties. Daarnaast ook innovaties die oplossingen voor actuele problematiek leveren. Dat schrijft de vakjury die tien innovaties heeft genomineerd voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier. De winnaar wordt op 14 september bekendgemaakt op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen.

De vakjury beoordeelde in welke mate de ingezonden innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn. Dit leverde tien nominaties op waarvan de meest opvallende straks op de mechanisatiebeurs met het Gouden Klavertje Vier aan de haal gaat.

Heel divers van aard

„De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en bieden vaak oplossingen voor actuele problematiek, waardoor ze om uiteenlopende redenen interessant zijn voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties en duurzame oplossingen op gebied van elektrische aandrijving, en weinig op het gebied van maaitechniek. De innovaties tonen wel aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is”, aldus de vakjury.

Nominaties Gouden Klavertje Vier

C. van der Pols en Zn – Emissievrije versnipperaar: Emissievrije professionele rotorversnipperaar met grote capaciteit (160-190 mm diameter) waarbij het vermogen van de motor kan worden aangepast aan het te verkleinen materiaal. Kan een hele dag kan werken zonder opladen. De versnipperaar is voorzien van LPF-batterijtechnologie.

Hissink – TP 175 Mobile E-ZE volledig elektrische houtversnipperaar: Emissievrije schijvenversnipperaar die makkelijk te bedienen is en zonder uitstoot hout tot 175 mm doorsnede kan versnipperen. Voorzien van een TP Pilot no stress-bediening waarmee overbelasting wordt voorkomen, terwijl de maximale capaciteit verzekerd wordt.

Knegt International – Elektrische tractor: Als elektrische trekker ontworpen; emissievrij, geen geluidsoverlast, lagere onderhoudskosten en sterker dan Knegts’ vergelijkbare dieselversie. Voorzien van twee elektromotoren (hydrauliek en aandrijving gescheiden), waarmee belasting goed is af te stemmen op elk type werk. Eerste elektrische trekker in hogere vermogensklasse.

Milati Grass Machines – autonome gps onkruidverwijderaar Violette: Voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie.

Milati Grass Machines – GPS werktuigdrager RoviMo: Een multifunctionele gps-gestuurde werktuigdrager uitgerust met intelligente lokalisatie-, navigatie- en routeplanning-software die het voertuig nauwkeurig en energiezuinig over de kortst mogelijke afstand stuurt. De werktuigdrager kan verschillende handelingen in de professionele gazonverzorging autonoom, volledig elektrisch, stil en precies uitvoeren.

Milati Grass Machines – Swozi: Met laser belijnen van sportvelden waarbij met gebruik van GPS elke foutmarge wordt uitgesloten. De machine heeft als voordeel dat hij ook blijft werken en de juiste lijn volgen als het GPS-signaal wegvalt.

New Holland – AgXtend – X Power: Elektrische onkruidbestrijding met trekker met XPA-arm. Een bestaande techniek, maar door de XPS-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds.

Pellenc – C35 en C45 Snoeischaar: De snoeischaar heeft een snijbeveiligingssysteem dat onder alle weersomstandigheden en zelfs in extreme omstandigheden veiligheid biedt, doordat het mes onmiddellijk stopt bij contact met een vinger of hand zonder de speciale Pellenc-handschoen.

Vector Machines – Vector 2.0wD: Autonome ruwterreinmaaier die niet alleen op golfbanen en sportvelden werkt, maar ook geschikt is voor toepassing onder zonnepanelen op zonneparken, tussen en onder struiken en op andere locaties waar een satellietverbinding niet altijd constant aanwezig is.

Vredo Dodewaard – Fluid feeder: Deze machine, voorzien van het Vredo dubbelschijven-systeem, injecteert vloeistoffen zonder licht direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen biostimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen.

GroenTechniek Holland

Op GroenTechniek Holland zijn alle marktleiders en toonaangevende merken met exposities én demonstraties van de partij. Dit jaar is GTH van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen waar tegelijk AgroTechniek Holland plaatsvindt. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op www.groentechniekholland.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster