Vorige

Noord-Holland gaat 34 hectare aan nieuw bos planten

Beeld
Shutterstock

Provincie Noord-Holland gaat samen met gemeenten 34 hectare aan gekapt bos compenseren. De provincie heeft hiervoor een subsidieregeling opengesteld. In totaal is er €1.768.000 beschikbaar.

Gemeenten kunnen met deze subsidieregeling geld aanvragen voor bosaanplant, dat eerder gekapt bos in Natura-2000 gebieden compenseert. De provincie draagt de eerste vijf jaar de voorbereidingskosten, aanplantkosten en het afgekocht beheer voor het bos. Gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor de locatie, de afwaardering en de planologische organisatie van het nieuwe bos.

Bossenstrategie

De subsidieregeling is onderdeel van de Bossenstrategie.  Eén van de onderdelen van deze strategie is om bos dat tussen 2017 en nu gekapt is in Natura-2000 gebieden te compenseren. Tot nu toe is er 33,32 hectare aan bos gekapt, dat met deze subsidieregeling gecompenseerd wordt. Per locatie wordt gekeken naar de ruimtelijke belangen en het soort bos.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap) geeft aan dat nieuw en vitaal bos belangrijk is voor Noord-Holland. „Het heeft een positieve invloed op ons klimaat, onze leefomgeving en ons welzijn. We hopen gemeenten met deze regeling te ondersteunen bij bosaanplant. Zo werken we samen aan een groene en bosrijke provincie.” 

Aanmelden voor subsidie

De subsidieregeling wordt opengesteld van 1 februari tot en met 31 augustus 2023. Vanaf 1 februari is er over deze regeling meer informatie te vinden op de website van de provincie Noord-Holland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster