Vorige

Noord Limburgs Groen wijzigt naam in NLG Buitenkansen

Beeld
NLG Buitenkansen

Hoveniersbedrijf Noord Limburgs Groen wijzigt haar naam in NLG Buitenkansen. Met de nieuwe naam en een vernieuwde uitstraling wil het bedrijf, dat is opgericht voor de Floriade 2012 in Venlo, recht doen aan de activiteiten anno 2022.

Het hoveniersbedrijf uit Venlo is inmiddels actief in heel Limburg en ook in Zuidoost-Brabant. Bovendien wil het bedrijf de combinatie van regulier hoveniersbedrijf met een hoge sociale norm duidelijker in de markt zetten.

NLG Buitenkansen is geen sociale werkvoorziening, maar ook geen ‘gewone’ hovenier’.

Geen gewone hovenier

Rob Vercoulen, operationeel directeur NLG Buitenkansen: „Al meer dan twaalf jaar bewijzen we dat we het maximale uit mensen kunnen halen als je het werk goed organiseert en de mensen op een bepaalde wijze benadert en begeleidt. Dat doen we inmiddels in een straal van vijftig kilometer om Venlo met zo’n veertig mensen. De ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt én het feit dat we geen sociale werkvoorziening zijn, maar ook geen ‘gewone’ hovenier’, waren aanleiding om onze positionering te herzien.”

Floriade 2012

NLG Buitenkansen is voortgekomen uit de Floriade 2012. Hoveniersbedrijven Herman Vaessen, Idverde (toen BTL) en Jonkers Hoveniers sloegen de handen ineen door samen en op een sociale wijze in te schrijven voor het groenonderhoud op het Floriadeterrein. Stap voor stap groeide het bedrijf daarna verder uit.

Het bedrijf dat is begonnen rond de Floriade in Venlo is in de afgelopen jaren enorm verzelfstandigd.

Zo is er met de gemeente Roerdalen een Outdoor Campus ingericht, is er samen met Yuverta een lesprogramma samengesteld voor de eigen hoveniers en verzorgen de voormannen van NLG groene lessen in het speciaal onderwijs. De oprichtende hoveniers zijn nog altijd aandeelhouder, maar het bedrijf is in de afgelopen jaren enorm verzelfstandigd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster