Vorige

Norminstituut Bomen lanceert Landelijke Bomennorm

Beeld
Norminstituut Bomen

Op de Landelijke Gebruikersdag van Norminstituut Bomen, donderdag 30 mei in de Grote Kerk in Breda, is de Landelijke Bomennorm gelanceerd. Deze norm geeft aan hoeveel boomkroonvolume een gebied nodig heeft.

Melanie Brunings, consulent ontwikkeling & techniek bij Norminstituut Bomen, en prof. dr. Cecil Konijnendijk presenteerden samen de Landelijke Bomennorm in Breda. Deze norm moet de Landelijke Groennorm gaan ondersteunen door de boom als driedimensionaal object mee te wegen: de voordelen van bomen hangen namelijk samen met het boomkroonvolume.

De Landelijke Bomennorm is ingegeven vanwege de nieuwe klimaatrisico’s voor mens en milieu, door de Natuurherstelverordening en de algemene zorgplicht vanuit de nieuwe Omgevingswet voor een veilige en gezonde leefomgeving en gezonde omgevingskwaliteit.

AI-app

Op de gebruikersdag werd ook de AI-applicatie ‘Vraag het Handboek Bomen’ gelanceerd. Hiermee kunnen geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis vergaren. Met de app kunnen gebruikers ‘vragen stellen aan’ het Handboek Bomen, waarop ze snel antwoord krijgen. Het Norminstituut Bomen hoopt hiermee meer interesse te creëren voor het handboek en dit ook toegankelijker te maken.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster