Vorige

NVWA neemt 400 liter illegale middelen in beslag

Tekst
Beeld
Shutterstock

Inspecteurs en rechercheurs van de NVWA hebben dinsdag 14 juni in een schuur bij een woning in Breda een grote hoeveelheid illegale gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen en in beslag genomen.

De partijen illegale middelen met de werkzame stof glyfosfaat kwamen aan het licht doordat er een opvallend aantal advertenties op Marktplaats verscheen waarin de middelen werden aangeboden. Toen bleek dat deze door dezelfde persoon waren geplaatst, startte de NVWA een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Onderzoek afnemers

Ook na actieve inzet tegen de plaatsing van deze advertenties, bleven deze herhaaldelijk terugkomen op het online verkoopplatform. Toen inspecteurs en rechercheurs vervolgens naar de woning in Breda gingen, troffen zij daar 300 liter in Nederland verboden middelen aan. Deze bleken afkomstig uit Polen.

De NVWA kwam naast de aanbieder al snel drie afnemers op het spoor, die samen nog eens 100 liter niet-toegestane middelen hadden staan. De in totaal 400 liter aan illegale middelen is in beslag genomen en wordt zo snel mogelijk vernietigd. Tegen de aanbieder en op het spoor gekomen afnemers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster