Vorige

Ondernemersorganisaties roepen bedrijven op coronamaatregelen na te leven

Tekst
Beeld
Shutterstock

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen hun achterban op om de basisregels voor corona weer na te leven. Dit vanwege de oplopende coronabesmettingen in Nederland. „Hoe meer we nu al met elkaar de besmettingen onder controle houden, des te minder de kans op een verder oplopend reproductiegetal en mogelijk nieuwe beperkingen in het najaar.”

Thuiswerken bij klachten, goed ventileren, handen wassen, ontsmetten en zelftesten. Dat zijn enkele van de basismaatregelen die worden genoemd in de brief die voorzitters Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Jacco Vonhof (MKB-Nederland) naar hun leden hebben gestuurd.

Momenteel ligt het reproductiegetal boven de 1, dat betekent dat het virus zich verder verspreid. Vanwege de huidige krapte op de arbeidsmarkt en om extra ziekteverzuim van personeel te voorkomen, is het volgens de ondernemersorganisaties belangrijk aandacht te blijven besteden aan de basisregels.

Arboportaal

In de brief wordt verwezen naar het Arboportaal van het Ministerie van SZW waar informatie staat over corona op de werkvloer. Verder wordt er verwezen naar de handreiking ‘Ventileren zo gedaan’. Hierin staan tips over ventileren op de werkvloer.

Een andere maatregel die werkgevers kunnen nemen is te zorgen voor een voldoende vaccinatiegraad onder werknemers. Om hierover in gesprek te gaan, is samen met VWS en GGD/GHOR een praktische handreiking voor werkgevers gemaakt.

Maatschappelijk Impact Team

Er is inmiddels ook overleg geweest met minister van Economische Zaken Adriaansens over de sectorplannen die verschillende sectoren hebben ingediend. Deze plannen zijn, na beoordeling door het RIVM, de maatstaf voor eventuele maatregelen per sector, mocht dit nodig zijn.

De ondernemersorganisaties willen daarnaast een stem in het nieuwe Maatschappelijk Impact Team van de overheid. Dit MIT moet zorgen voor goede coördinatie van coronamaatregelen met buurlanden en tijdig overleg met het bedrijfsleven indien de coronasituatie dit najaar weer escaleert.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster