Vorige

Ondernemersorganisaties willen stabiele meerderheidscoalitie

Beeld
Shutterstock

VNO-NCW en MKB-Nederland reageren opvallend terughoudend op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. „Hoewel de definitieve uitslag nog onderweg is, evenals de aantallen voorkeursstemmen, heeft zich een flinke verschuiving van het politieke landschap afgetekend,” is de voorzichtige reactie van de ondernemersorganisaties.

In een reactie op de website staat: „VNO-NCW en MKB-Nederland wachten de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet af. ‘Voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het landsbestuur is vooral een stabiele meerderheidscoalitie van groot belang. Een coalitie die opereert binnen de kaders van de democratische rechtstaat en met oog voor onze (handels)positie in de wereld en in de Europese Unie.’

Opvallend is dat in de reactie geen enkele partij bij naam wordt genoemd. Maar duidelijk is dat de opmerkingen ‘binnen de kaders van de democratische rechtstaat’ en ‘met oog voor onze (handels)positie’ vooral gericht zijn op de grote winnaar van de verkiezingen, de PVV.

Regeldruk terugdringen

VNO-NCW en MKB-Nederland schrijven verder: „Belangrijk is volgens de ondernemers vooral dat (meer) werken beter gaat lonen, dat we de regeldruk terugdringen, dat we de problemen op het elektriciteitsnet en op de woningmarkt oplossen én dus zorgen voor een stabiel en goed ondernemingsklimaat om te kunnen investeren in de toekomst.”

En: „‘We kunnen ons geen stilstand permitteren, omdat we voor grote vraagstukken staan en dat vraagt voor lange tijd duidelijkheid om te kunnen investeren. Ondernemers staan klaar om samen actief te werken aan oplossingen voor een sterk, inclusief en duurzaam Nederland’.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster