Vorige

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij

Tekst

Vertegenwoordigers van Stichting Projectbureau Boomkwekerij, Curio, Zone.college en Yuverta hebben op 18 maart de samenwerkingsovereenkomst voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij ondertekend. Met deze ondertekening geven de betrokken partijen aan in de toekomst samen te willen (blijven) werken aan de Brancheopleiding voor de boomkwekerij.

Vanuit het onderwijs zijn Yuverta, Curio en Zone.college bij de opzet van de brancheopleiding betrokken. Vanuit het bedrijfsleven is er een klankbordgroep bestaande uit boomkwekers aangesloten bij de brancheopleiding. Brancheorganisaties die betrokken zijn: LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Royal Anthos en de vakbonden FNV Agrarisch groen en CNV-vakmensen.

De betrokken partijen van de Brancheopleiding Boomkwekerij aanwezig bij ondertekening samenwerkingsovereenkomst: vanaf links Bertus Boer (Zone.college), Claudia Chi (Yuverta), Robert Soesman (Talentboom), Marielle Gooijaers (Talentboom), Jan van Leeuwen (LTO Vakgroep), Aad Vollebregt (Stichting Projectbureau Boomkwekerij)

Opleiding medewerker en meewerkend voorman Boomkwekerij

De opleidingen zijn vakgericht (geen Nederlands, rekenen en burgerschap) en duren 40 dagdelen met maximaal 3 keer per jaar een praktijkdag. Het halen van een deelcertificaat behoort tot de mogelijkheden.

Opleiding Bedrijfsleider 1

Op dit moment leggen de betrokken partijen de laatste hand aan de opleiding Bedrijfsleider 1. De opleiding start dit najaar en de werving begint binnenkort.

De lessen worden gegeven door de vakdocenten van het AOC in combinatie met specialisten uit de sector. De didactiek ligt bij de docent, kennis bij de vakspecialist. Externe specialisten worden voor minimaal 20% van de lessen ingezet.

Meer weten?

Bekijk hier het volledige programma van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij. De opleiding wordt aangeboden door CURIO in Breda, Zone.college in Zwolle en Yuverta in Boskoop, Geldermalsen en Horst.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster