Vorige

Onderzoek naar robotisering in de bestrijding van knolcyperus

De LLTB wil in samenwerking met andere partijen in Limburg alternatieven voor chemische bestrijding van knolcyperus in de praktijk beproeven, zoals robotisering, meldt SmartFarming.

Projectleider Guido Schriever van Arvalis is bezorgd dat met de Europese Green Deal en de toegenomen druk op de toelating van chemische gewasbescherming agrarisch ondernemers tussen wal en schip dreigen te komen. Alternatieven zoals elektrische onkruidbestrijding, waarbij hoge voltages op de planten worden gezet of het stomen van de bovenste laag hebben volgens allerlei praktische nadelen.

Net over de grens in België is de LLTB aangehaakt bij een grootschalig onderzoek naar de bestrijding van knolcyperus. Daarbij is onder andere het Belgische Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw bij betrokken. Zowel chemische, mechanische als biologische bestrijdingsmogelijkheden liggen onder het vergrootglas.

De LLTB wil in haar onderzoek kijken naar de inzet van robots die met behulp van laserstralen gericht onkruid kunnen bestrijden. Ook willen ze kijken of dit kan in combinatie met een teelt, zonder deze teelt te beschadigen. Schriever onderschrijft dat het een prijzige techniek is die nog in de kinderschoenen staat.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster