Vorige

Onderzoek naar waterstof uit bermgras

Tekst

Groenvoorziener Vermeulen Groep gaat samen met ontwikkelaar NettEnergy en adviesbureau Delphy waterstof (H2) maken van bermgras uit de regio. Het project draagt de naam Groene Hart Waterstof.

De Vermeulen Groep in Hazerswoude voert in opdracht van overheden het onderhoud uit van bermkanten en groenbeheer. Het verzamelde restmateriaal wordt momenteel tegen kosten afgevoerd naar een composteerder; een laagwaardige bestemming voor een waardevolle grondstof.

De pilot is erop gericht de energie die is opgeslagen in dit materiaal om te zetten naar waterstof en biochar middels een innovatieve vergassing technologie (techniek van NettEnergy). Verder wordt onderzocht hoe men de biochar kan verwaarden.

Biochar is een houtskoolachtige stof die gemaakt wordt door organisch materiaal onder zuurstofloze omstandigheden te verhitten tot voorbij 350°C. (Foto: Delphy)

Biochar voor boomkwekerij

Een mogelijke toepassing van biochar voor de boomkwekerij is in de substraatteelt om geïmporteerd veen te vervangen. Op de onderzoekslocatie van Delphy in Hazerswoude zullen testen worden uitgevoerd met dit materiaal.

Vanaf medio mei-juni kunnen belangstellenden naar verwachting de pilot-installatie in een rondleiding bezoeken op het terrein van de Vermeulen Groep te Hazerswoude.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster