Vorige

Ook Royal FloraHolland boekt recordomzet over 2021

Tekst

Na Plantion in Ede en Rhein-Maas in Herongen meldt ook Royal FloraHolland dat het bedrijf over 2021 een recordomzet heeft behaald. De omzet in bloemen en planten op de veiling bedroeg in 2021 €5,6 miljard euro. Dat is 800 miljoen euro meer dan in het vorige recordjaar 2019.

De recordomzet is volgens Royal FloraHolland volledig toe te schrijven aan de goede prijsvorming. De prijzen lagen gemiddeld ruim 20% hoger dan in 2019. De omzetgroei vond plaats bij zowel snijbloemen, kamerplanten als tuinplanten.

Het volume in 2021 had een omvang van 12,1 miljard stuks. In 2019 was het volume 12,3 miljard stuks bij een omzet van €4,8 miljard. In 2020, het eerste coronajaar, bedroeg de omzet op de marktplaats €4,7 miljard en was het volume 11,4 miljard stuks.

Floriday

De marktplaats van Royal FloraHolland wordt steeds digitaler. De omzet via het digitale platform Floriday bedroeg in 2021 al meer dan €1 miljard. Wekelijks gebruiken meer dan vierduizend kwekers en kopers uit meer dan 45 landen Floriday. Ruim 1700 kwekers hebben een ‘winkel’ op Floriday en daarmee is het volgens de veiling de grootste digitale B2B winkelstraat van Europa.

Bron en foto: Royal FloraHolland

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster