Vorige

Op Nationale Boomfeestdag gaan 2.000 bomen de grond in

Beeld
Nationale Boomfeestdag

Op 20 maart planten zo’n 150 kinderen in de omgeving van Business Centre Treeport ruim 2.000 planten en bomen. Zij doen dit in het kader van Nationale Boomfeestdag.

De bomen worden geplant volgens een ontwerp van de werkgroep Agrobiodiversiteit. Dit ontwerp omvat Hedera helix en arborescens; Osmanthus xburkwoodii, Artemisia arborescens ‘Powis’, Aster divaricatus en Verbena hastata.

In de zaadgaard is onder meer nog ruimte voor Betula pendula, Cornus sanguinea, Corylus avellana, Euonymus europaeus, Frangula alnus, Fraxinus excelsior, Prunus avium, Tilia cordata, Viburnum opulus en Rosa canina.

In het middenpad van de zaadgaard staat ter ere van de vorig jaar overleden grondeigenaar Frans van Schaik een Fagus. Hier zullen drie bomen worden bijgeplant.

Naast de boomplantingen voeren tijdens Nationale Boomfeestdag drie sprekers het woord: wethouder Ralph Bogers namens de gemeente Zundert, Jolanda van Hasselt namens Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert en Corné de Vooght namens Rabobank De Zuidelijke Baronie.

Voorbereiding op school

In voorbereiding op Nationale Boomfeestdag worden op school lessen gegeven onder leiding van de coöperatieve vereniging Treeport én wordt door leerlingen de film Onder het Maaiveld Junior bekeken. Kinderen zijn opgeroepen om de boom van de toekomst te ontwerpen. De prijsuitreiking voor de beste boom van de toekomst vindt ook op 20 maart plaats.

Organisatiecomité

Het organisatiecomité voor de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag bestaat uit Vakbeurs GrootGroenPlus, Stichting European Plant Support, Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert en Treeport BCT Partners BV. Zij worden hierin gesteund door Rabobank De Zuidelijke Baronie, Gemeente Zundert en de Stichting Nationale Viering Boomfeestdag.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster