Vorige

Open Tuinendag Utrecht op 1 juli

Beeld
PR

Op zaterdag 1 juli vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad openen dan hun poorten voor het publiek. De meeste hiervan zijn normaal gesproken niet openbaar toegankelijk.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen. Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur of tuinen met beelden en vijvers.

Nieuw dit jaar zijn een grote stadstuin aan de Lange Nieuwstraat en een heringerichte tuin aan de Oudekamp. Er doen echter ook tuinen mee die een enkele keer eerder hebben deelgenomen, zoals de stadstuin achter Pieterskerkhof 7. Uiteraard maken klassiekers als de tuin van Zuylenspiegel aan de A.B.C.-straat en de Gregoriustuin aan de Nieuwegracht ook weer deel uit van het programma, net als een viertal tuinen aan de Maliesingel en Maliebaan.

De Gregoriustuin aan de Nieuwegracht in Utrecht.

Passe-partout voor Open Tuinendag

Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost €15 per persoon en is vanaf begin mei verkrijgbaar bij VVV Utrecht, Domplein 9 of via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl.

Meer informatie

Actuele informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl. Volg de Tuinendag ook op twitter @OpenTuinUtrecht,  www.facebook/opentuinendagutrecht.nl en Instagram (opentuinendagutrecht).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster