Vorige

Opknapbeurt voor Amsterdamse Bos

Beeld
Shutterstock

De gemeente Amsterdam is bezig om achterstallig onderhoud in het Amsterdamse Bos snel weg te werken. Ruim 17 kilometer aan paden en 32 van de 52 houten bruggen zijn inmiddels opgeknapt. Er is een gebied van ruim zes voetbalvelden bijgekomen voor natuur en ook de essentaksterfte wordt aangepakt.

Het Amsterdamse Bos trekt jaarlijks acht miljoen bezoekers, die volgens de gemeente het bos waarderen omdat het schoon, veilig en goed onderhouden is. ,,Om dat zo te houden, knappen we het bos de komende jaren verder op. Zo blijft het een fijne plek voor mens én dier’’, aldus de gemeente.

Meer bomen en struiken

Omdat op sommige plekken paden zijn weggehaald en het gebied rond de Colijnweg in Amstelveen opnieuw is ingericht, is er 3,2 ha meer ruimte gekomen voor bomen, struiken en ander groen. Ook worden natuurvriendelijke oevers aangelegd, waardoor dieren makkelijker in en uit het water kunnen.

Extra geld

De gemeente heeft in 2022 en 2023 extra geld vrijgemaakt voor de opknapbeurt. Ook zijn er extra inkomsten van het bos zelf, door onder meer de houtveiling en de hogere tarieven voor evenementen. Omdat de gemeente in 2026 een nieuw tekort verwacht, onderzoekt zij op welke manier ook de komende jaren het bos onderhouden kan gaan worden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster