Vorige

Opleiding Inspecteur NEN 2767 groen van start

Beeld
Groenkeur

De opleiding voor Inspecteur van de groene buitenruimte volgens NEN 2767 conditiemeting groen start op 1 september. Cursisten die zich willen certificeren voor dit vakbekwaamheidsbewijs kunnen zich nu al aanmelden bij opleidingsinstituut Helix.

Centraal bij de opleiding staat de vraag hoe je NEN 2767 toepast bij inspecties voor het vakgebied groen. Het afsluitende examen vindt plaats onder toezicht van Groenkeur.

De inspecteur NEN 2767 groen is in staat om op objectieve wijze de staat van het onderhoud van bomen, heesters, bodembedekkers, grassen en waterplanten in kaart te brengen en op eenduidige manier vast te leggen. Deze conditiemeting volgens de norm NEN 2767 wordt, naast inspecties aan gebouwen en installaties, nu ook toegepast op het groenbeheer.

Onderhoudsniveau

NEN 2767 groen is een objectief meetinstrument dat de fysieke conditie van het groen vastlegt aan de hand van speciale dataset en gebrekenlijst voor groen. Groenbeheerders kunnen op basis van deze conditiemeting beslissingen nemen over het gewenste onderhoudsniveau en de noodzakelijke investeringen.

De richtlijnen zijn ontwikkeld samen met gemeenten Amsterdam en Haarlem, Pius Floris Boomverzorging, Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Alles over Groenbeheer, Helix Academy en Royal Haskoning DHV. Op verzoek van deze partijen komen inspecteurs ter beschikking die in heel Nederland inzetbaar zijn. Door de gezamenlijke aanpak ontstaat een uniforme richtlijn die alle opdrachtgevers kunnen inzetten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster