Vorige

Oproep sociale partners om basisadviezen corona te volgen

Beeld
Shutterstock

Sociale partners in de de agrarische en groene sectoren roepen bedrijven op om zich te houden aan de basisadviezen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Nu het aantal besmettingen weer opneemt, is het van belang om de basisregels weer in acht te nemen.

Het protocol voor de sectoren Bouw & Techniek, waar ook de groensector bij is aangesloten, geeft adviezen en maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in deze sectoren te beperken. Het in augustus gepubliceerde Corona Sectorplan Bouw & Techniek geeft duidelijkheid welke maatregelen worden genomen wanneer het aantal besmettingen blijft toenemen.

Vier scenario’s

Het sectorplan is opgedeeld in vier scenario’s: verkoudheid, griep+, continue strijd en worst case. Dit is nog gebaseerd op de terminologie die de overheid tijdens de pandemie gebruikte. Inmiddels heeft de overheid maatregelenladders gepubliceerd, in deze ladders wordt niet meer gesproken over de vier bovenstaande scenario’s. De helpdesk herziet momenteel de gebruikte terminologie. Inhoudelijk worden de maatregelen en adviezen niet aangepast.

De basiadviezen om verspreiding van het coronavirus te beperken.

Coronathermometer

Nieuw is ook de coronathermometer. Deze thermometer geeft aan hoe het staat met de druk op samenleving en zorg door het coronavirus. Op basis van de thermometer beslist het kabinet of er in de sectoren opgeschaald moet worden op de maatregelenladder.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster