Vorige

Oproep NVTL: stuur vernieuwende projecten in voor Awards 2023

Beeld
NVTL

De NVTL reikt dit jaar drie prijzen uit. Een voor een uitgevoerd ontwerp, één voor een visionaire studie en één voor een talentvol persoon of bureau. Tot en met 19 maart kunnen projecten worden ingezonden.

Vorig jaar heeft de Nederlandse vereniging voor tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL) tijdens het eeuwfeest de eerste NVTL-awards uitgereikt. De vereniging wil hiervan een jaarlijks terugkerend evenement maken. Ze roept tuin- en landschapsarchitecten, ontwerpers, ontwerpbureaus, ingenieursbureaus en overheden op om projecten in te sturen. De prijs bestaat uit een award en een publicatie in tijdschrift Blauwe Kamer.

Opgeleverd in de afgelopen vijf jaar

Er zijn drie categorieën. Voor de categorie Uitgevoerd plan komen ontwerpen in aanmerking die in de afgelopen vijf jaar zijn opgeleverd en op een vooruitstrevende manier de negatieve gevolgen van de klimaatverandering weten te beperken.

In de categorie Studie wil de NVTL ontwerpend onderzoek uit 2022 belonen dat op visionaire manier een antwoord geeft op de grote uitdagingen waarvoor we staan. De Talent-award wordt uitgereikt aan een persoon jonger dan 35 jaar of bureau of instelling jonger dan 7 jaar, op basis van een onderscheidend plan, ontwerpend onderzoek of bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied.

Vakjury

De projecten kunnen tot 19 maart 12:00 uur worden ingezonden. Na die datum zal de vakjury zich over de inzendingen buigen. Die bestaat uit NVTL-bestuurslid Jan Janse, Nina Ravestein, winnaar Talent- award 2022, boomkweker Toon Ebben, Steffen Nijhuis van de TU Delft en landschapsarchitect Peter Veenstra.

Voor NVTL-leden is de deelname gratis, voor niet NVTL-leden kost de deelname €100. Ben je jonger dan 30 jaar en geen NVTL-lid dan betaal je €50. De winnaars worden bekend gemaakt op 12 mei 2023 tijdens het eindfeest van 100 jaar NVTL.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster