Vorige

Oproep voor boomkwekers en hoveniers: geef restanten een tweede kans

Tekst

Meer Bomen Nu roept boomkwekers en hoveniers op om bomen en struiken een tweede kans te geven. Meer Bomen Nu verplaatst jonge bomen en struiken van kansarme naar kansrijke plekken.

Meer Bomen Nu wil in samenwerking met burgers dit jaar een miljoen bomen of zaailingen verplaatsen naar een plek waar ze ruimte hebben om uit te groeien. Zij doet dit met 5.000 vrijwilligers, terreinbeheerders en via 60 bomenhubs.

De organisatie roept kwekers en hoveniers op om mee te doen aan de actie. ’Hoewel het misschien raar voelt als boomkweker om restanten weg te geven aan een club die bomen gratis weggeeft, vragen we het toch. Heeft u bomen over aan het einde van het seizoen? Doneer ze, want wij zorgen dan dat ze een plekje krijgen langs een boerenakker, een voedselbos of een achtertuin’, aldus Meer Bomen Nu in haar persbericht.

Meer Bomen Nu verplaatst jonge bomen en struiken van kansarme naar kansrijke plekken. (Foto: website Meer Bomen Nu)

Zaailing bewaren voor herplanting

Hoveniers roept zij op om zaailingen en stekken die zij tegenkomen bij werkzaamheden te bewaren voor herplanting. Het gaat om zaailingen van alle niet-invasieve bomen en struiken van 50-200 cm en stekken. Iedere tak van een vlier, wilg, populier, druif, vijg of vlinderstruik kan volgens Meer Bomen Nu weer in de grond worden geplant en een nieuwe boom of struik worden.

Meer Bomen Nu levert gratis bomen en struiken van soorten die veel in de natuur te vinden zijn. ’Die geven we aan mensen die mogelijk anders géén bomen zouden planten. Ons sortiment is een mooie aanvulling op het mooie sortiment van kwekers die fruit-, laan- en notenbomen leveren. Onze verplantmethode biedt oplossing voor het dreigend tekort aan bomen.’

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster