Vorige

Organisaties roepen Tweede Kamer op door te gaan met klimaataanpak

Tekst
Beeld
Shutterstock

Belangenorganisaties en decentrale overheden roepen de Tweede Kamer op om, na de val van het kabinet, te voorkomen dat Nederland stil komt te staan. Vooral op gebied van klimaat is volgens de partijen een duidelijk en stabiel beleid meer dan ooit nodig.

Een brede coalitie van partijen, waaronder VNO-NCW, MKB-Nederland, Natuurmonumenten, de provincies en de Unie van Waterschappen, roept de Tweede Kamer op om er alles aan te doen om te voorkomen dat Nederland stil komt te staan.

„Het parlement moet besluiten kunnen nemen die nodig zijn om dit land draaiend te houden. De klimaataanpak is absoluut één van die uitdagingen. Die mag nu niet tot stilstand komen. Simpelweg omdat we dan onze klimaatdoelen niet halen, maar zeker ook omdat burgers, werknemers en bedrijven behoefte hebben aan stabiel en voorspelbaar beleid.”

Doorgaan met vergroening

De VHG roept de Tweede Kamer op om door te gaan met vergroening: „De val van het kabinet mag niet leiden tot een stilstand in de vergroening van Nederland. Meer bomen, struiken en planten zijn essentieel voor een klimaatbestendige, gezonde leefomgeving.”

Voorzitter John Koomen: „De gevolgen van de klimaatverandering zijn dagelijks overal zichtbaar. Natuurlijk groen draagt op meerdere manieren bij aan het verminderen van de schadelijke effecten zoals extreme droogte, hitte, wateroverlast en vermindering van biodiversiteit. We kunnen het ons niet veroorloven dat de vergroeningsplannen blijven liggen tot het aantreden van een nieuw kabinet. De vergroening van Nederland moet doorgaan. Onze branche verwacht daarin van de overheid meer daadkracht en snellere besluitvorming.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster