Vorige

Oud-Kamerlid aan de slag als lobbyist voor VHG

Tekst

Voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD, Arne Weverling, is door de VHG aangesteld als lobbyist. Weverling kent de weg op het Binnenhof en in het bedrijfsleven, en is goed bekend met de groensector.

Weverling is per 1 maart als lobbyist voor VHG aan de slag. Het oud-Kamerlid heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven en het openbaar bestuur. Zo was hij, voordat hij de Kamer inging, wethouder van de gemeente Westland.

Verder is Weverling zelf afkomstig uit een groen nest. Hij groeide op als zoon van een hovenier, in het bedrijf dat later door zijn broers Menno en Niels is overgenomen. In 2020 werd Weverling door de VHG voorgedragen als ‘groene held’.

Communicatiespecialist

Ook per 1 maart aan de slag bij VHG is Bianca Fontijn. Zij is communicatiespecialist op het verenigingsbureau van VHG. Hiervoor werkte voorheen zij bij het Ontwikkelcentrum, een organisatie die educatieve leermiddelen ontwikkelt voor onder andere de groensector. 

Fontijn volgt Daniëlle den Bleker op, die na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest voor de groene sector, een nieuwe uitdaging heeft opgepakt bij Nederland Monumentenland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster