Vorige

Oud-VHG-voorzitter Bert Gijsberts overleden

Tekst
Beeld
Archief

Dinsdag 16 januari is op 70-jarige leeftijd oud-VHG-voorzitter Bert Gijsberts overleden. Gijsberts kampte al lange tijd met afnemende gezondheid waarover hij via sociale media regelmatig berichtte. Tot het eind bleef hij betrokken bij de groensector.

Gijsberts was directeur van Boogaart Almere en vanuit die hoedanigheid werd hij in maart 2007 voorzitter van de VHG. Gijsberts volgde daar Herman Haverkort op. „De leden moeten geloven in de kracht van de VHG”, zei Gijsberts bij zijn aanstelling. „Zij moeten een ’warmbadgevoel’ krijgen.”

Economische crisis

Gijsberts leidde de VHG door een ongekende economische crisis. Als VHG-voorzitter bleef hij optimistisch, ondanks dalende omzetten voor hoveniers in 2010. „Dit is een branche met enorm veel veerkracht. […] Blijkbaar lukt het veel bedrijven om tijdelijk in te leveren of alternatieve inkomsten te vinden en het uit te zingen tot betere tijden.” Hij vervult deze functie tot en met 2012.

Bestuurder

Naast ondernemer werd Gijsberts steeds meer bestuurder. Zo was hij fractievoorzitter van de VVD in Almere en bestuurlijk actief voor diverse ondernemers- en brancheverenigingen. In november 2012 werd Gijsberts namens de VVD gedeputeerde voor de provincie Flevoland.

In 2008 ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn maatschappelijke verdiensten voor ondernemers in het algemeen en de groensector in het bijzonder.

Floriade

Gijsberts was vanaf 2016 actief met het opzetten van de Floriade Business Club. Ook fungeerde hij als bruggenbouwer tussen gemeente Almere, bedrijfsleven en Floriade Almere 2022. Als VHG-bestuurder en groenondernemer was Gijsberts eerder betrokken bij de Floriade in de Haarlemmermeer in 2002 en in Venlo in 2012.

In 2019 moest Gijsberts vanwege gezondheidsproblemen stoppen met zijn werkzaamheden voor de Floriade. Wel bleef hij nog op andere vlakken bestuurlijk actief. Hij zou na de opening in 2022 de Floriade in Almere minstens dertig maal bezoeken. Op Linkedin schreef hij: „Ondanks al het Almeerse politieke gedoe was het park prachtig geworden. Hoop dat u er ook een bezoek gebracht heeft. Complimenten voor de vele betrokken bedrijven.”

Optimistisch

Het tekent Gijsberts die ondanks alles altijd optimistisch bleef. In een van zijn laatste berichten op Linkedin schreef hij: „Ik mag terug kijken op een prachtige levensloop met een mooi bedrijf Boogaart Almere, veel mooie bestuurlijke taken in bedrijfsleven en maatschappelijk en politiek.” Waarvan akte.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster