Vorige

Oud-voorzitter VHG en oud-directeur Erris van Ginkel (88) overleden

Beeld
Ginkel Groep

Op 9 februari is Erris van Ginkel, oud-directeur van de Koninklijke Ginkel Groep, op 88-jarige leeftijd overleden. Van Ginkel was voorzitter van de KLT en stond aan de wieg van de VHG. Later was hij ook voorzitter van de Europese koepelorganisatie ELCA.

Erris van Ginkel was onderdeel van de derde generatie van familiebedrijf Koninklijke Ginkel Groep waar hij van 1950 tot 1995 werkzaam was. Hierna werd hij adviseur van zijn zoon en opvolger Wim van Ginkel. Het familiebedrijf dat Erris leidde werd opgericht door zijn grootvader in 1903.

Bestuurlijke ambities

Nadat zoon Wim het bedrijf overnam, kreeg Erris ruimte voor zijn bestuurlijke ambities. Hij werd voorzitter van branchevereniging KTL (Kring Tuin- en Landschapsvoorziening). Vanuit deze functie bracht hij de twee separate brancheorganisaties KTL en NHG bij elkaar.

Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners in 1994. Tot 1999 bleef hij voorzitter van de VHG. Tijdens de viering van het 75-jarige bestaan van de hoveniersbranche werd Erris benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Europees netwerk

Van 1998 tot 2001 was Erris president van ELCA. Hij begreep dat het overbruggen van culturen essentieel is om resultaten op Europees niveau te bereiken. Na zijn presidentschap bleef hij actief binnen het Europese netwerk van groenprofessionals.

Ook bleef hij betrokken bij de groensector en was onder meer aanwezig bij het 100-jarig jubileum van de VHG. Ook de overname van de Ginkel Groep door de vijfde generatie, kleinzoon Lars van Ginkel, in december 2023 mocht hij nog meemaken.

Bekijk de video ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Koninklijke VHG waarin Erris van Ginkel samen, met zoon Wim en kleinzoon Lars van Ginkel, over het belang van de branche spreekt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster