Vorige

Overlast door eerste storm van 2022 valt mee

Tekst

Maandag raasde storm Corrie over Nederland. De schade en overlast als gevolg van deze eerste officiële storm van 2022 lijkt mee te vallen. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade voorlopig op zo’n €10 miljoen.

Maandagochtend stond enige tijd windkracht 9 langs de Nederlandse kust. Daarmee is deze januaristorm de eerste officiële storm van het nieuwe jaar. Wat vooral opviel was een grote tweedeling in het land. Terwijl in de westelijke kustgebieden de windstoten ruim boven de 100 km/uur uitkwamen, stond er in het noorden en oosten van het land nauwelijks wind.

Bomen op auto’s

De storm, die officieel de naam Corrie heeft gekregen, zorgde voor de gebruikelijke overlast in de vorm van bomen die op geparkeerde auto’s vielen. In Den Haag plette één grote boom vijf auto’s. Niemand raakte gewond. Verder waren er door het land bomen die tegen woningen vielen of wegen blokkeerden.

In Lisse belandde een boom tegen de gevel van een huis dat recent is verkocht. In april vindt de overdracht plaats. Door de omvallende boom raakte de gevel beschadigd en werd de dakgoot losgetrokken. Ook binnenshuis is de nodige schade.

Een boomverzorgingsbedrijf uit Noordwijkerhout heeft de boom in stukken gezaagd en ter plekke versnipperd.

Blijf uit het bos

Natuurbeheerders waarschuwden om niet in gebieden met veel bomen te gaan wandelen. Zo schrijft Boswachter René van der Aar van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland op Twitter: „Mensen blijf vandaag aub uit het duingebied, de takken vliegen om je oren.”

Boomactivisten Sterrebos

Wie zich wel in een natuurgebied waagden maandag, waren actievoerders die protesteren tegen het kappen van het Sterrebos bij Born. VDL Nedcar wil een deel van dit bos kappen vanwege een bedrijfsuitbreiding.

Een groot aantal boomactivisten is de afgelopen dagen door politie verwijderd uit het bos. Drie actievoerders hebben zich in een grote eik gevestigd en doorstonden er storm Corrie. Professionele klimmers bekeken of de actievoerders veilig in de boom hingen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster