Vorige

Phlox ’Olympus’ beste noviteit Plantarium|Groen-Direkt

Beeld
Ketura Sikken

Phlox ’Olympus’ (Paniculata Group) van veredelaar Geerlings-Meyer, ingezonden door Rijnbeek and Son Perennials is uitgeroepen tot beste noviteit van Plantarium|Groen-Direkt 2022.

Het blad van Phlox ‘Olympus’ is stevig en gezond, en de ingezonden planten zitten goed in hun blad tot onder aan de stengels.

De combinatie van de wit/cremige bontbladigheid met daarin rode bladtinten maakt de Phlox echt een vernieuwing in het sortiment, aldus de jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC). ’Olympus’ heeft grote lila bloemen met een wit hart.

Combinatie bloemen en blad

Of de combinatie van bloemen en blad mooi is, daarover is de jury verdeeld en is vooral een kwestie van smaak. Dat het nieuw is, daar zijn ze het echter unaniem over eens. Bovendien is het blad stevig en gezond, en zitten de ingezonden planten goed in hun blad tot onder aan de stengels. Het levert de plant een gouden medaille op en daarmee is het de enige ingezonden plant met een gouden medaille.

In totaal werden er 55 planten vooraf aangemeld. Twintig daarvan werden voor de beurs teruggetrokken voor keuring, 35 werden er gekeurd door de jury van de KVBC. Uiteindelijk kregen 19 inzendingen een medaille; 1 goud, 7 zilver en 11 brons.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster