Vorige

Pilot met eerste wedstrijd Tuinaanleg voor entreestudenten

Beeld
Nicole Slagmolen

De wedstrijden Tuinaanleg voor vmbo- en mbo-studenten zijn er al jaren, maar nu is er voor het eerst ook een wedstrijd georganiseerd voor entreestudenten (mbo niveau 1). Woensdag 6 maart gingen twee teams van Lentiz en Zone.college de strijd met elkaar aan bij Van der Spekgroep in Benthuizen.

​De wens om ook voor entreestudenten wedstrijden Tuinaanleg te organiseren, was er al lange tijd. „Ik liep al jaren met dat idee rond”, vertelt Nicole Slagmolen, die jaarlijks nauw betrokken is bij de organisatie van wedstrijden voor vmbo-studenten (Skills Talents) en mbo-studenten (Skills Heroes). „En gelukkig bleek ik niet de enige, want ook bij WorldSkills Netherlands leeft het. Er zijn al geslaagde pilots gedaan in andere sectoren, nu doen we dus deze pilot in onze branche.”

Zes weken trainen

Zes weken konden de entreestudenten trainen voor deze wedstrijd. De opdracht omvatte het aanleggen van een tuin met bestrating en beplanting en het in elkaar zetten van een vogelhuisje. Aan de wedstrijd namen teams deel van Lentiz en Zone.college. Slagmolen hoopt dat als de pilot goed verloopt volgend jaar meer teams gaan deelnemen. Het winnende team wordt 22 maart bekend gemaakt tijdens Skills The Finals in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Entreeopleiding

​Een entreeopleiding is bedoeld voor jongeren die nog geen diploma in het voortgezet onderwijs hebben behaald. Het is een eenjarige mbo-opleiding op niveau 1. Na dat jaar kan de student kiezen voor meerdere uitstroomrichtingen, waaronder Assistent plant/groene leefomgeving.​​

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster