Vorige

Precious Earth wint Beste Marktinnovatie tijdens Plantarium|Groen-Direkt

Beeld
Ketura Sikken

Het concept Precious Earth van kwekerij De Leeuw Den Engelsen uit Someren is op Plantarium|Groen-Direkt uitgeroepen tot de Beste Marktinnovatie.

De jury was unaniem over Precious Earth: „Dit concept is een herintroductie van een mooi sortiment mossen. Het speelt in op de belangrijke thema’s hittebestrijding en watermanagement. Een onderwerp waar tuincentra oplossingen die consumenten kunnen toepassen voor het voetlicht willen brengen. Mos kan als bodembedekker heel goed vocht vasthouden in de tuin en het kan goed tegen de hitte. Precious Earth is een fris product dat, mede dankzij de naam, ook voor de jongere generatie aansprekend is.”  

Buxusvervanger

Totaal werden er 16 inzendingen beoordeeld. De tweede plaats was voor Ilex crenata ‘Jenny’ van Salm Boskoop. „Ilex crenata ‘Jenny’ is een pure buxusvervanger. De compactere groei ten opzichte van andere Ilex-soorten, en de mooie frisse groene kleur, maakt dat dit product een bepaalde doelgroep zeker zal aanspreken,” meent de jury. De derde plaats was voor Hello Garden theekruiden van Griffioen Wassenaar.

Buitengroen

De jury voor Beste Marktinnovatie bestaat deels uit internationale retailers: Jardiland, Plantagen en Dobbies Garden Centres. De juryleden zijn allen verantwoordelijk voor de inkoop van buitengroen. Het winnende concept wordt komend jaar opgenomen in het sortiment van Intratuin.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster