Vorige

ProRail en Meer Bomen Nu willen 25.000 bomen planten langs het spoor

Tekst
Beeld
Meer Bomen Nu

ProRail en Meer Bomen Nu slaan de handen ineen om meer bossen en landschapselementen aan te planten voor een beter klimaat en meer biodiversiteit. ProRail wil via Meer Bomen Nu meewerken aan de herplant van 25.000 bomen en struiken op plantlocaties in de buurt van het spoor.

Harro Homan, regiodirecteur van ProRail: „Het spoor maakt duurzaam vervoer van personen en goederen mogelijk. Tegelijk zijn we ons bewust van onze impact op natuur en leefomgeving. Ook op deze gebieden heeft ProRail een belangrijke opgave te realiseren.”

Grote plantlocaties

Meer Bomen Nu en ProRail zijn daarom deze winter op zoek naar grote plantlocaties. In totaal gaat het om 25.000 bomen en struiken in 5 tot 8 nieuwe projecten. Een locatie moet minimaal 0,5 ha groot zijn en er moeten meer dan 2000 bomen en struiken worden geplant.

Aanmelden

Woon, boer of werk je langs het spoor en heb je ruimte op je eigen terrein om te planten? Stuur dan een wervende mail over je project naar info@meerbomen.nu. Meer Bomen Nu verzamelt bomen en struiken op plekken waar ze ongewenst zijn, en plant die elders weer uit op plekken waar ze de kans krijgen om volwassen te worden. In de afgelopen twee jaar heeft Meer Bomen Nu 890.000 bomen en struiken verplant.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster