Vorige

Provincie Overijssel deelt bomen uit

Beeld
Provincie Overijssel

Het landschap in Overijssel is bijna 68.000 bomen rijker. Deze bomen zijn eerder dit jaar door inwoners van de provincie aangevraagd en worden dit najaar uitgedeeld tijdens de Boomdeeldagen in 20 gemeenten.

Inwoners van de provincie Overijssel kregen voor de zomer via het programma Natuur voor Elkaar de kans om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. De provincie organiseert deze actie samen met Landschap Overijssel en 20 gemeenten.

De eerste Boomdeeldag was zaterdag 18 november in Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn, Wierden en Haaksbergen. Op zaterdag 16 december volgen Dalfsen, Ommen, Noordoost-Twente, Enschede, Rijssen-Holten en Hof van Twente en op zaterdag 20 januari is de laatste Boomdeeldag in Steenwijkerland, Zwartewaterland, Deventer, Almelo en Borne.

Iedereen een Boom

De provincie is in 2019 gestart met het project Iedereen een Boom om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie verschillende acties mét en voor inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen ook bij deze acties. Sinds de start van het project zijn 510.094 nieuwe bomen gemeld.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster