Vorige

Provincie Overijssel en gemeenten organiseren Boomdeeldagen

Beeld
Shutterstock

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en diverse gemeenten organiseren Boomdeeldagen. Tijdens deze actie worden bomen en bosplantsoenplanten uitgedeeld tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest betaalt de provincie en gemeente.

Inwoners van twintig deelnemende gemeenten kunnen bomen en plantmateriaal aanvragen voor een kwart van de kostprijs. Dit jaar doen Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente (gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen) mee aan de boomdeeldagen.

Versterken biodiversiteit

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van één van deze gemeenten, met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Aanvragen

Inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen van 12 juni tot met 30 juli online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoenplanten waarbij de eigenaar voor maximaal €1.000 aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van het totaalbedrag door de provincie en gemeente wordt betaald.

De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal €250. Deelnemers kunnen het plantmateriaal komende winter bij uitgiftelocaties in de regio ophalen. Per gemeenten is een bepaald budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie ‘Iedereen een boom’ en horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. De teller staat momenteel op ruim een half miljoen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster