Vorige

Provincie Utrecht zet door: nog eens 700.000 bomen erbij

Beeld
Provincie Utrecht

Met het uitdelen en planten van de 600.000e boom is op donderdag 7 maart op een feestelijke manier stilgestaan bij het afronden van het provinciale Bomen Actieplan in de provincie Utrecht. Maar het stopt hier niet: de provincie gaat door met grootschalig aanplanten van bomen. Dit jaar komen er nog eens 700.000 bij.

Provinciale Staten namen eind 2019 een motie aan met daarin de oproep tot het planten van 600.000 bomen in vier jaar tijd. Sindsdien is hier in het Bomen Actieplan door Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) en Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) veel energie gestoken. Zo zijn de Bomenuitdeeldagen een drijvende kracht geweest achter het halen van de 600.000 bomen. In totaal zijn er 326.000 bomen uitgedeeld met diverse partijen, zoals Meer Bomen Nu, Plan Boom, Stukje Natuur, Bosgroepen en UPG. Ook is er bos gerealiseerd door projecten van de provincie, van Staatsbosbeheer en (particuliere) partijen, zoals landgoederen.

Elke boom telt

De 600.000e boom werd aangeplant door gedeputeerde Mirjam Sterk en een jonge provincie-inwoonster (foto) op het erf van Thara van Winden in Woerden. De boerin heeft gebruik gemaakt van de bomenuitdeelactie en met de boompjes een houtsingel aangelegd.

Met de afronding van het vierjarige project stopt de provincie niet met de aanplant van bomen, maar gaat juist door. Tot en met 2027 worden nog eens 700.000 nieuwe bomen aangeplant.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster