Vorige

Royal FloraHolland sluit weg tot klokken voor OFA-aanvoerders af

Beeld
Ron Barendse

Royal FloraHolland sluit de weg naar de Royal FloraHolland-klokken voor leden die ook op Online Flower Auction veilen af. Ze eist van die leden de zekerheid dat producten die ze op de Royal FloraHolland-klokken aanbieden niet eerder elders hebben geveild. „Zolang het door ons gevraagde bewijs niet kan worden geleverd zullen de leden die Online Flower Auction gebruiken moeten aanvaarden dat de weg naar de Royal FloraHolland-klokken voor hen is afgesloten”, schrijft algemeen directeur Steven van Schilfgaarde op de site van de veiling.

De verplichting om aan te tonen dat bij Royal FloraHolland ter veiling aangeboden producten niet eerder elders zijn geveild, geldt voor alle aanvoerders en wordt ondersteund door alle andere veilingen. „Hierover willen we ook graag duidelijkheid krijgen van Online Flower Auction (OFA). Een gesprek daarover heeft jammer genoeg nog niet plaats kunnen vinden”, stelt Van Schifgaarde in de column.

Van Schilfgaarde: „Als kwekers kiezen om exclusief gebruik te maken van de Online Flower Auction is er geen probleem. Als ze echter de mogelijkheid willen houden om ook aan te voeren bij Royal FloraHolland, dan moeten wij er 100 procent zeker van zijn dat producten niet eerder zijn geveild. Alleen dan is de integriteit van onze klok gewaarborgd.”

Volledige transparantie

Het initiatief Online Flower Auction is gebaseerd op het concept aftuin-veilen. Dat betekent dat het product nog op de tuin staat als telers het veilen. Van Schilfgaarde noemt het een interessant concept waar ook Royal FloraHolland al langere tijd naar kijkt. „Een wezenlijk verschil met ons huidige systeem van veilen is dat het product als het doordraait en onverkocht blijft niet automatisch vernietigd wordt, zoals dat bij Plantion, Veiling Rhein-Maas en Royal FloraHolland. Royal FloraHolland verlangt van haar leden volledige transparantie over hun handelen. Dus ook over doordraai op een andere veiling.”

Zolang leden het door Royal FloraHolland gevraagde bewijs niet kunnen leveren, ontzegt RFH de leden die van OFA gebruik maken de toegang tot de RoyalFloraHolland-klokken. Van Schilfgaarde: „Het is echter in het belang van iedereen om te voorkomen dat we leden de toegang tot onze klokken ontzeggen. Daar is niemand bij gebaat.”

OFA veilt momenteel proef. Op donderdag 9 juni start ze officieel met veilen.

Lees hier de column van Van Schilfgaarde op de site van Royal FloraHolland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster