Vorige

‘RI&E ook voor kleinere bedrijven van belang’

Beeld
Shutterstock

Ondernemers die deze maand bij Stigas een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) met bedrijfsbezoek aanvragen, maken kans deze gratis te krijgen. Daarnaast geeft Stigas deze periode volop tips.

Van de bedrijven met personeel in de sector Hoveniers en groenvoorziening heeft 72% een RI&E, met het bijbehorende plan van aanpak. Dit zijn echter voornamelijk grotere bedrijven. Maar ook voor kleinere bedrijven is een RI&E een aanrader, en in veel gevallen zelfs verplicht. Daarom promoot Stigas deze week de RI&E voor álle bedrijven in de sector.

Veiligheid en gezondheid

„Een RI&E met een compleet plan van aanpak levert alle bedrijven veel winst op, op het gebied van  veiligheid en gezondheid”, vertelt Peter Tamsma, manager preventieadvies bij Stigas. „In de praktijk zien we echter dat kleinere bedrijven niet altijd weten dat zij ook een RIE nodig hebben. Laat staan hoe zij hieraan moeten beginnen. Daarom besteden we daar in de Week van de RIE speciale aandacht aan.”

Online voorlichting

De online voorlichting ‘Vliegend van start met je RI&E’ is voor iedereen die wil starten met de RI&E, maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan. Na afloop van de voorlichting weten de deelnemers hoe je start met je RI&E, wat een plan van aanpak is, welke veiligheidsmaatregelen bij hun bedrijf passen, hoe ze deze inplannen en hoe ze collega’s hierbij betrekken.

De gratis voorlichting is op dinsdag 20 juni van 16.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster