Vorige

Roadshow ‘Aan de slag met biodiversiteit’ van start

Diverse partijen uit de groensector starten met een roadshow ‘Aan de slag met biodiversiteit’. Doel is om beleidsambtenaren, bestuurders en politici praktische handvatten aan te bieden om de biodiversiteit in de eigen fysieke leefomgeving te herkennen en te vergroten.

Biodiversiteit staat al jaren onder druk. De soortenrijkdom neemt zowel landelijk als wereldwijd snel af. Dit zet een sneeuwbaleffect in gang: met elke soort die verdwijnt, komen direct talrijke andere soorten in gevaar.

Om hier meer bewustzijn over te creëren, starten IPC Groene Ruimte, Stichting Steenbreek en Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland een zestal sessies. Ambtenaren, bestuurders en politici en andere geïnteresseerden in biodiversiteit wordt concreet advies aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan.

Meetlat Biodiversiteit

Tijdens de Roadshow leren deelnemers over de huidige problematiek van verslechterde biodiversiteit, maar daarnaast ook over de waarde van gezonde biodiversiteit. Vanuit hun eigen instapniveau leren zij naar een gebied te kijken om er de kansen voor het versterken van de biodiversiteit in te herkennen en in kaart te brengen. Dit gebeurt met de Meetlat Biodiversiteit.

Centraal staan herkenbare voorbeelden, oplossingen en tips die door deelnemers gelijk bruikbaar zijn in hun eigen werkomgeving. De gehele Roadshow is bedoeld om dichtbij de basis en voorwaarden voor biodiversiteit te blijven en via eenvoudige voorbeelden tot kennisvergroting te komen. Iedereen is daarbij welkom om deel aan te nemen. In elke roadshow wordt een specifiek aspect van biodiversiteit belicht.

Handleiding

Deelnemers ontvangen aan het einde van het jaar de publicatie ‘Aan de slag met biodiversiteit’. In deze handleiding, mede opgesteld door Wageningen University & Research, staan allerlei handige aandachtspunten voor management en directie, maar ook voor ontwerpers, planvormers en beheerders.

Meer informatie over de Roadshow, zoals exacte data en hoe u zich kan aanmelden, vindt u op de website van het evenement.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster