Vorige

Ron Mulders portefeuillehouder Gezonde Planten

Beeld
LTO Nederland

Ron Mulders is door het bestuur van LTO benoemd tot nieuwe portefeuillehouder Gezonde Planten bij LTO Nederland. Mulders is daarnaast voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Hij start per direct in zijn nieuwe functie.

Als portefeuillehouder Gezonde Planten staat Mulders voor de opdracht om ervoor te zorgen dat Nederlandse boeren en tuinders ook op lange termijn rendabel kunnen produceren, binnen de randvoorwaarden van de overheid. Een uitdagende opdracht, gezien randvoorwaarden zoals de Kaderrichtlijn Water, de Europese van Boer-tot-Bord strategie en de beoogde Verordening duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen.

In dat verband zijn gewasbeschermingsmiddelen en alternatieven, weerbare teelten, fytosanitaire zaken en voedselveiligheid belangrijke onderwerpen. Deze worden voortvarend opgepakt in het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming 2030 en het Praktijkprogramma Plantgezondheid. Goede samenwerking met verschillende overheden is belangrijk voor Mulders. Die samenwerking moet namelijk tot voldoende ruimte voor boeren en tuinders leiden om de voorgenomen transitie succesvol te laten verlopen.

Ron Mulders (1960) studeerde bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Hij vervulde verschillende managementfuncties bij STORK en was adviseur bij Twynstra Gudde. In 1996 kwam hij in dienst bij veiling ZON waar hij algemeen directeur werd. Na zijn vertrek in 2002 werd hij zelfstandig interim manager en adviseur, en werkte voor uiteenlopende organisaties – onder andere in de land- en tuinbouw. Sinds april 2022 is hij voorzitter van de NFO.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster