Vorige

Royal FloraHolland biedt kleinschalige kwekers digitale milieuregistratie aan

Beeld
Ron Barendse

Royal FloraHolland doet kleinschalige kwekers die lid zijn een aanbod om te starten met digitale milieuregistratie en binnen een jaar een milieucertificaat te behalen. Het gaat om een eenmalig aanbod in de vorm van persoonlijke begeleiding door het hele proces van certificering, én een financiële tegemoetkoming van €350.

Royal FloraHolland doet dit aanbod, opdat ook kleinschalige lid-kwekers kunnen inspelen op de toenemende vraag naar milieucertificaten, en zij hun bloemen en planten in de toekomst breed kunnen blijven leveren. Kwekers in Nederland en België kunnen gebruik maken van het aanbod als ze lid zijn van van de veiling en een jaaromzet bij Royal FloraHolland hebben onder €100.000,- (peildatum 31/12/2021). Zodra kwekers een certificaat hebben behaald, wordt dat direct zichtbaar op de klok en op termijn in andere verkoopkanalen.

Toenemende vraag

Duurzaamheid wordt volgens de veiling steeds belangrijker in onze maatschappij, zowel bij bedrijven als consumenten. Ook Royal FloraHolland ziet een toenemende en steeds dwingender vraag van kopers naar milieucertificering om aan te tonen dat zij verantwoord inkopen. Veel kwekers voldoen al aan hoge duurzaamheidseisen en het aantal leden van Royal FloraHolland met een milieucertificaat groeit. Het percentage kleinschalige lid-kwekers met een milieucertificaat blijft nog achter. Kwekers kunnen zich aanmelden tot 30 september 2022.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster