Vorige

Royal FloraHolland breidt landelijke klok uit

Beeld
Ron Barendse

Vanaf donderdag 24 november heeft Royal FloraHolland de landelijke klok uitgebreid met de productgroepen snijorchidee, alstroemeria en strelitzia. Voorlopig betreft het landelijk veilen het aanbod op Naaldwijk en Aalsmeer.

Snijorchidee, alstroemeria en strelitzia vergezellen snijanthurium, dat Royal FloraHolland al twee jaar landelijk veilt op de landelijke klok. Kwekers van betreffende snijbloemen kunnen nog steeds zelf bepalen of zij hun producten op de Royal FloraHolland-vestiging in Naaldwijk of Aalsmeer aanvoeren. Kopers kunnen op de landelijke klok zien of een product in Naaldwijk of Aalsmeer staat.

Zodra kwekers alle partijen hebben aangemeld op de landelijke klok, verricht Royal FloraHolland een loting. Deze loting bestaat uit twee delen en vindt elke dag opnieuw plaats. Als eerste bepaalt de veiling welke locatie van een kweker als eerste wordt geveild: Naaldwijk of Aalsmeer. Vervolgens vindt de random kweker loting plaats.

Door het uitbreiden van het landelijk veilen van bloemen verdwijnen er ook twee lokale klokken, een in Aalsmeer en een in Naaldwijk.

Alle producten

Uiteindelijk wil Royal FloraHolland naar landelijk veilen van alle producten en vandaag voor morgen veilen. CEO Steven van Schilfgaarde noemde het recent in een interview in de Bloemisterij een van de prioriteiten van de veiling. De veiling werkt aan een casus waarin Rijnsburg een aparte status heeft. In de casus gaat het aanbod op Rijnsburg niet mee in het landelijk veilen. Rijnsburg is een vandaag voor vandaag veiling en Naaldwijk en Aalsmeer gaan op in het landelijk ‘vandaag voor morgen’ veilen. Een vraag die Royal FloraHolland heeft is of Veiling Rijnsburg en de landelijke klokken levensvatbaar zijn naast elkaar.

Royal FloraHolland startte in Eelde met een pilot aftuin veilen. RFH veilt aftuin assortiment één keer in de week op maandag. De kwekers leveren de verkochte bloemen of planten voor woensdag 14.00 uur door op locatie Eelde. De koper ontvangt zijn aankopen donderdagochtend in de box.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster